Visie voor een ‘superteam in een ‘superschool’
Elise Imhof
  1 min

Met zijn vieren zijn ze verantwoordelijk voor het ordelijk verloop van processen op het Cals College in IJsselstein. Een school die een aantal jaar geleden nog in een diep dal zat. Daar is inmiddels verandering in gekomen. En dat is mede te danken aan de gedrevenheid, waarmee het ‘Coördinatieteam Veiligheid’ haar werk doet. Niets ontgaat hen. Iedereen wordt aangesproken op onwenselijk gedrag en krijgt tegelijkertijd een helpende hand toegestoken.

Echter, omdat ze voortdurend bezig zijn met brandjes blussen, kwamen ze er niet toe om de koppen bij elkaar te steken om goed na te denken over wat hen als team bijzonder maakt en waar zij in de toekomst naartoe willen.
Daarom volgden zij een anderhalf-daagse powerclass ‘Teamvisie ontwikkelen’ van De Roo.
Daarbij kwamen heel wat zaken aan de orde:

  • hoe ziet de persoonlijke handleiding van de vier teamleden eruit?
  • welke purpose hebben zij als team voor ogen?
  • wat zijn hun gemeenschappelijke kernwaarden en kernkwaliteiten?
  • wat is het gewaagde doel waar zij naar streven?

Over dat laatste: het team wil er in een paar jaar voor zorgen het Cals College de meest veilige school van Nederland is.
Bleef het met het op papier zetten van goede intenties? Nee, want na het uitwerken van het visievierluik op de eerste dag, werden de onderdelen hiervan gedurende een halfdaagse terugkomsessie vertaald in concreet gedrag.

Ook geïnteresseerd in het ontwikkelen van een visie voor uw school, afdeling of team? Op een energieke en snelle manier (dankzij het concept van ‘powerclasses’) heeft u binnen 24 uur een eigen visie in handen, waarmee je bevlogen aan de slag kunt gaan. Klik hier voor meer informatie

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial