Trainingen

De onderwijssector is voortdurend in beweging. De Roo biedt een breed aanbod aan trainingen, workshops en webinars voor PO, VO, MBO en HO. We verzorgen trainingen op het gebied van management & leiderschap, gedragsverandering, internal branding en positionering. Al onze trainingen worden gegeven door gediplomeerde specialisten op hun vakgebied: dit maakt De Roo uniek. Bekijk hieronder ons aanbod! 

shutterstock_1119950345-Converted

Management Drives

Door elkaars krachten te kennen, kun je samen groeien

Management Drives maakt inzichtelijk wat een team of een persoon motiveert en gebruikt. Een taal met zes kleuren, uniek weergegeven in een matrix. Iedere kleur staat voor een stijl van leiderschap of organisatiecultuur. Als gecertificeerd partner van Management Drives kunnen wij de kracht en samenwerking van uw team of organisatie helpen verbeteren.
Voor meer informatie over deze trainingen kunt u contact opnemen met onze backoffice.

management drives

IMVM: Interim Management en Verander Management

De Roo heeft in de loop der jaren het profiel opgebouwd van een interim management bureau van hoge kwaliteit. De interim managers die via De Roo worden bemiddeld, voldoen aan de hoogste standaarden en zijn niet alleen ervaren en goed opgeleid, maar dragen ook de kwaliteitsstandaarden van De Roo uit. De Roo bestaat inmiddels 36 jaar en heeft een groot bestand aan interim professionals. Door de toegenomen vraag in de onderwijsmarkt is er echter behoefte aan meer ervaren en ook specifiek opgeleide interim leidinggevenden.

Om in die behoefte te voorzien verzorgen de partners van De Roo sinds januari 2016 een training voor beginnende interim managers.

Als u hierin geïnteresseerd bent, informeren wij u graag persoonlijk over alle aspecten van deze opleiding. Via onderstaande button kunt u contact opnemen.

De IMVM gaat in september 2022 weer van start. Download hier de brochure voor alle data en informatie.

shutterstock_1129900571-Converted
crucial-conversations-logo

Vaardigheden die er echt toe doen

De tweedaagse training Crucial Conversations is een high-impact training die gericht is op het effectief voeren van gesprekken, waarbij veel op het spel staat, de meningen uiteenlopen en de emoties hoog oplopen. Het zijn vaak die belangrijke gesprekken die bepalend zijn voor de toekomst.

Helaas zijn we op dit soort belangrijke momenten communicatief meestal niet op ons best en ontstaat er vecht- of vluchtgedrag. Crucial Conversations biedt een set van vaardigheden en inzichten om deze gevoelige gesprekken goed te kunnen voeren.

Stel dat iedereen in uw organisatie de vaardigheden heeft om zich open en eerlijk uit te durven spreken, met respect voor de ander. Wat betekent dat dan voor de organisatiecultuur, samenwerking en het behalen van doelstellingen?

Voor meer informatie over deze training kunt u contact met ons opnemen. Wij informeren u graag over cursusdata, de inhoud en de kosten die hieraan verbonden zijn.

Powerclasses

Powerclasses stralen energie en plezier uit. Ze zijn bedoeld om persoonlijk leiderschap van de deelnemers op basis van eigen leerdoelen op het gebied van energie, gedrag en prestaties te verbeteren. De Powerclasses zijn gericht op duurzame groei en ontwikkeling van onze deelnemers. We letten er dus op dat verbeterpunten/prestatiedoelen direct in de dagelijkse praktijk 24/7 kunnen worden toegepast.

Wij bieden met onze Powerclasses een krachtige leeromgeving op basis van de ‘fast learning’ principes. Dus gerichte kennisoverdracht in korte breakout sessies met veel opdrachten, oefeningen en ruimte om te experimenteren. Door de verschillende samenstelling is iedere Powerclass anders, maar met elkaar -, van elkaar - en door elkaar leren staat altijd centraal.

De Powerclasses zijn eigenlijk bedoeld voor alle bestuurders en leidinggevenden binnen het onderwijs. Bij voldoende inschrijving zorgen we ervoor dat deze verschillende groepen bij elkaar worden ingedeeld. Maar we kunnen ook intern met het hele team van één organisatie aan de slag.

Een Powerclass duurt anderhalve dag. Het eerste deel is een hele dag die voornamelijk gevuld is met het overdragen van kennis. Tijdens de terugkomdag (een halve dag) staan we stil bij ieders ervaring met de stof en geven we de laatste input bij de personnlijk prestatiedoelen. Bij inschrijving voor meerdere Powerclasses of een interne Powerclass op locatie maken we graag een speciale aanbieding.

Voor meer informatie helpen we u graag verder.

Powerclass - Visiegedreven werken

Powerclass - Zo verander je gedrag

Powerclass - Van sociale naar psychologische veiligheid

Powerclass - Teaming - de nieuwe realiteit van samenwerken

Masterclasses

Een afwisseling tussen theorie, praktische voorbeelden en zelf aan de slag gaan: Masterclasses bij de Roo.

De Masterclasses worden verzorgd door ervaren trainers, met veel kennis op hun vakgebied. Het zijn korte trainingen waarin je als deelnemer in de gelegenheid wordt gesteld om tot een opbrengst te komen.

Voor de training ontvang je als deelnemer een boek waarin de theorie van het onderwerp van de Masterclass wordt beschreven, wat op onderzoek en praktische kennis is gebaseerd.

Het totaal van de Masterclass geeft een effectief resultaat.

Masterclass - Internal Branding

Masterclass - Karaktervol positioneren

landje_docenten_202.jpg(mediaclass-landscape-large.31dbeba4892a03786625aabc99d0a72a62bf4297)