Désirée Simons

Désireé Simons, partner, is sinds 2008 werkzaam als interim manager en adviseur in het Hoger Onderwijs, Middelbaar Beroepsonderwijs en Voortgezet Onderwijs. Daarvoor was zij directeur in het HBO en MBO. Door het werken met hoog opgeleide professionals heeft zij zich ontwikkeld tot een leidinggevende die in staat is naar mensen te luisteren en hen optimaal op hun krachten in te zetten. Zij is in staat veranderingsprocessen te sturen, in complexe situaties te handelen en politiek strategisch te denken. Door inhoud krachtig te koppelen aan excellente bedrijfsvoering heeft zij veel resultaten mogen boeken. Binnen het krachtenveld van onderwijs, sport, werkveld en overheid is zij in staat mensen te binden om te komen tot samenwerking. Desiree heeft veel grote onderwijsvernieuwingsprojecten geleid, is expert op het gebied van kwaliteitszorg en heeft veel voorbereidingstrajecten voor inspectie en accreditaties begeleid, altijd met een positief resultaat. Daarnaast heeft zij ervaring met commerciële trajecten binnen het onderwijs en ziet zij altijd kansen in de markt.

De laatste jaren heeft zij zich veel bezig gehouden met het ontwikkelen van een methodiek voor ontwikkeling van teams naar een professionele kwaliteitscultuur, gebaseerd op de 21 -eeuwse vaardigheden en inspectiekaders en deze al bij verschillende teams succesvol geïmplementeerd.

“Het mooie van interim management is dat je andere mensen altijd een spiegel voor houdt, maar dat betekent ook dat je ook iedere keer weer geconfronteerd wordt met jezelf en jezelf moet spiegelen aan anderen en de organisatie. Door samen met anderen de verbinding te zoeken, open en eerlijk te communiceren, maar vooral feedback te geven om gedrag en cultuurveranderingen in gang te zetten wordt de som uiteindelijk meer dan het optellen van delen.”

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial