Normenkader event De Roo & Microsoft groot succes!
Elise Imhof
  1 min

Bij het Normenkader event van 22 april hebben de vele bestuurders aanwezig een inspirerende en leerzame avond ervaren. Hieronder een selectie van interessante en relevante onderwerpen.

Tijdens een presentatie werd verwezen naar een AI-gegenereerde film waarin twee paarden uit het jaar 1900 in gesprek zijn over de impact die de opkomst van de auto op hun leven zal hebben. De clip schetste een somber toekomstbeeld. Echter, de toekomstvisie van over AI in het onderwijs opent een boeiend en positief perspectief. Het vooruitzicht dat AI een ondersteunende en deels vervangende rol kan spelen, vooral op het gebied van kwalificatie, biedt docenten de kans om zich meer te richten op socialisatie en persoonlijke ontwikkeling in de klas. Video: Humans Need Not Apply (youtube.com).

In een andere presentatie kwamen de (AI) Learning Accelerators ter sprake. De learning-tools zijn geïntegreerd in Microsoft Teams en zijn ontworpen om zowel de kwaliteit van het onderwijs te verhogen alsmede het digitale leerplezier van leerlingen te bevorderen. Deze tools kunnen studenten helpen om sneller en effectiever te leren. Learning Accelerators: Tools for Students | Microsoft Education

Microsoft CoPilot is Microsofts AI-oplossing die een breed scala aan mogelijkheden biedt om de productiviteit en creativiteit te verhogen in een organisatie. The Microsoft 365 Copilot AI Event in Less than 3 Minutes (youtube.com) & Microsoft Copilot for Microsoft 365 | Microsoft 365

Kant en klare oplossingen? Nee, maar wel handzame kaders om het Normenkader goed in te zetten en tegelijkertijd waardevolle tools om de werken aan onze Corebusiness: goed, veilig en uitdagend onderwijs aan onze leerlingen door geïnspireerde en inspirerende docenten!

Wij danken Microsoft voor de gastvrijheid en zullen zeker nog meer sessies gaan organiseren. Wordt vervolgd.

Het zijn spannende tijden!

Freek Polter, managing partner De Roo

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial