Professionaliseringsavond op 27 mei met Steven Pont
Elise Imhof
  1 min

Op 27 mei organiseert de Roo voor al haar relaties en associés een professionaliseringsavond met als thema “de onderstroom in het samenwerken in een team”.

Onze professionaliseringavond is dit keer in het St Nicolaas Lyceum in Amsterdam. Een prachtige locatie voor deze avond en goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto.

Save the date! 27 mei in Amsterdam. Wil jij je inschrijven voor deze avond? Mail dan naar info@deroo.nl.

Spreker is de alom bekende Steven Pont

De visie, missie, processen functieomschrijvingen etc. zijn allemaal goed geregeld. Dat is de kaart, maar dat is niet het gebied. De uitvoering vindt plaats in het gebied door mensen in een bepaalde dynamiek. De onderstroom bepaalt uiteindelijk het succes van een organisatie. Steven wil het onzichtbare juist zichtbaar maken.

Over Steven Pont

Steven Pont wordt gezien als misschien wel Nederlands bekendste ontwikkelingspsycholoog. Hij verstaat de kunst om allerlei psychologische onderwerpen op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier aan zijn publiek te presenteren. Opvoeding, onderwijs en leiderschap zijn daarin zijn hoofdthema’s.

Door de combinatie van ontwikkelingspsychologie en de systeemtheorie die Pont hanteert, kijkt hij steeds vanuit twee aanvullende invalshoeken naar menselijk gedrag. De (ontwikkelings-)psychologie beschrijft de mens namelijk wat meer vanuit het individu, terwijl de systeemtheorie het belang van de sociale omgeving (het systeem) juist wat meer benadrukt.

Achtergrond Steven Pont

Steven is voormalig onderwijzer, maar tegenwoordig verdient hij zijn brood als ontwikkelingspsycholoog, mediator, relatie- en gezinstherapeut (systeemtherapeut) en columnist/schrijver. Hij heeft columns in het AD, het Parool, J/M en Mama. Hij verschijnt regelmatig op televisie en schreef veel boeken, waaronder ‘Sociaal vaardig!’ over waarom sociaal vaardige kinderen de gelukkigste zijn, Mensenkinderen! (over de ontwikkelingspsychologische ontwikkeling van nul tot vierjarigen) én ‘Er zit systeem in’, over de systeemtheorie. In zijn boeken probeert hij in begrijpelijke taal zijn lezers binnen te voeren in een bepaalde psychologische thematiek.

Aangezien hij als docent betrokken is bij verschillende opleidingstrajecten van o.a. psychologen, jeugdartsen en mediators blijft hij aangesloten bij wat er in verschillende werkvelden gebeurt.

Locatie
St Nicolaas Lyceum
Beethovenplein 2 Amsterdam
Inloop met diner 18.00 uur
Start lezing 19.00 uur
Na afloop borrel

De locatie is goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial