Powerclass
Visie gedreven werken

Positieve en toekomstgerichte blik op het onderwijs in het post-coronatijdperk

Locatie

La Vie Meeting Center
Lange Viestraat 371
3511 BK Utrecht
Deze locatie bevindt zich in het centrum van Utrecht en is het best bereikbaar per openbaar vervoer

Datum

Docenten

Hans van der Loo en Theo Jaspers

Voor meer informatie

Uit onderzoek blijkt dat het naleven en uitdragen van een betekenisvolle visie een van de belangrijkste middelen is om organisaties en bedrijven door woelige wateren te koersen. Een visie geeft niet alleen richting. Zij maakt ook duidelijk hoe je kijkt en wie je bent. Een visie is de weerspiegeling van je identiteit. Een visie heeft daarnaast ook een praktische waarde. Zij bindt en geeft mensen nieuwe energie. Tenminste als het goed is: wanneer een visie meer is dan een ‘papieren tijger’ maar in de harten van mensen besloten ligt en in hun daden tot realiteit komt.

Uitdaging: visie in noodzaak

Met de coronapandemie maken wij de grootste maatschappelijke crisis van de afgelopen halve eeuw mee. Veel is op losse schroeven komen te staan. Ook in het onderwijs. Hoewel er soms vanuit wordt gegaan, dat we na beëindiging van de crisis zonder meer naar het ‘oude normaal’ teruggaan, is het de vraag of dat ook zal gebeuren, en of we willen, dat dit gebeurt. Het is aannemelijker dat wij in een tussenfase terecht komen, waarin oude en nieuwe aanpakken en gedragingen door elkaar heenlopen.
Een tussenfase die een uitgelezen mogelijkheid biedt om onze blik op het onderwijs te verscherpen. Om nieuwe en toekomstbestendige onderwijsvormen te bedenken. Om je nader te bezinnen op je wortels en het belang dat je daaraan hecht. En om daar samen met de organisatie over in gesprek te gaan. Om de blik weer scherp te krijgen. Om koers te bepalen. Maar ook, om de noodzakelijke onderlinge verbindingen te versterken. Een visie werd in het verleden vaak als een luxe gezien. In de tussenfase na het coronatijdperk is het echter een bittere noodzaak.

Kosten

€ 850,- (inclusief intake, boek, 1,5 dag training, feedback tussendoor en lunch)

Schrijf je in voor onze training
InCompany inschrijving

Individuele inschrijving