Powerclass
Teaming – de nieuwe realiteit van samenwerken

Powerless teaming: hoe stimuleer en verbeter je teamwork op de werkvloer?

De vaardigheid om ‘on the fly’ en onder hoge druk meteen goed samen te kunnen werken.

Locatie

La Vie Meeting Center
Lange Viestraat 371
3511 BK Utrecht
Deze locatie bevindt zich in het centrum van Utrecht en is het best bereikbaar per openbaar vervoer

Data

7 februari 2023 van 9.00 – 17.00 uur
23 maart 2023 van 9.00 – 13.00 uur

Alle trainingen zijn inclusief lunch

Docenten

Hans van der Loo en Theo Jaspers

Voor meer informatie

Teaming is de vaardigheid om snel, soepel en slagvaardig samen te werken, onder druk van voortdurende verandering, zelfs met mensen die je nog niet goed kent, om – al doende – een gemeenschappelijk doel zo goed mogelijk te realiseren.
Teams lijken zo vanzelfsprekend, dat we niet beter weten. Volgens schattingen werkt 85% van de beroepsbevolking tegenwoordig in een of meerdere teams.
Een team zien wij als een structuur waarbinnen mensen samenwerken.
Werken in teams is niet alleen steeds belangrijker geworden, ook is het steeds dynamischer geworden. Daardoor is de houdbaarheid van teams drastisch gereduceerd. Het zijn vaak slechts tijdelijke samenwerkingsverbanden, die qua samenstelling en vorm snel veranderen. Mensen vertrekken en anderen nemen hun plaats in. Teams worden uit elkaar gehaald of juist samengevoegd.
De dynamische teams van deze tijd zijn betrekkelijk open configuraties gericht op bewegende doelen. De resultaten worden al doende bepaald.

Uitdaging: Teaming, hoe doe je dat?

Bij Teaming draait het in essentie om drie dingen.

  1. Het begint ermee met hoe je naar dingen kijkt.
    Je manier van kijken bepaalt je manier van denken. En daarmee je manier van doen. Zowel leren als presteren zijn belangrijk. Dit zorgt voor een positieve mindset die mensen motiveert en activeert. Dat doe je onder meer met een techniek die bekend staat als framing.
  2. Grenzen verkennen en verleggen.
    Je ziet de essentie. Door vervolgens mensen, werelden, disciplines maar ook toekomst en verleden te verbinden ontstaan nieuwe oplossingen.
  3. Collectief leren door te doen.
    Vervolgens benut je de kracht van samenwerking door collectief leren te stimuleren. Dit samenspel is een kwestie van doen, doen en nog eens doen. Dit vergt psychologische veiligheid zodat er een ritme van vooruitgang ontstaat. Daarbij zijn snelle en actiegerichte feedback, een heldere focus en voorbeeldgedrag cruciaal.
Kosten

€ 850,- (inclusief intake, boek, 1,5 dag training, feedback tussendoor en lunch)

Schrijf je in voor onze training
InCompany inschrijving

Individuele inschrijving