Masterclass
Karaktervol positioneren

Masterclass positionering - Hoe positioneer je je als onderwijsinstelling?

Herkenbare en sterke merkpersoonlijkheid in het onderwijs

Locatie

La Vie Meeting Center
Lange Viestraat 371
3511 BK Utrecht
Deze locatie bevindt zich in het centrum van Utrecht en is het best bereikbaar per openbaar vervoer

Data

Deze Masterclass wordt twee keer aangeboden

Eerste mogelijkheid:
2 november 2022 van 9.00 – 17.00 uur

Tweede mogelijkheid:
8 maart 2023 van 9.00 – 17.00 uur

Alle Masterclasses zijn inclusief lunch

Docenten

Lara Molendijk en Theo Jaspers

Voor meer informatie

Merken die zich baseren op een oerkarakter zijn succesvoller. Vanuit een karakter kan elke organisatie verschil maken in wie ze is en hoe ze dingen doet in plaats van alleen wat ze doet.

Toch slagen er nog maar weinig merken in een authentieke, relevante en bovenal onderscheidende positionering te communiceren. De kracht zit met name in een herkenbare eigen merkpersoonlijkheid.

Een sterk merk bezit namelijk niet alleen functionele kenmerken, maar ook emotionele. Om het functionele niveau te kunnen overstijgen hebben deze merken een merkpersoonlijkheid gebaseerd op een archetype, ook wel een oerkarakter. Door een merk duidelijk te positioneren vanuit één karakter versterk je de herkenbaarheid van en het vertrouwen in het merk omdat mensen er onbewust mee bekend zijn.

Uitdaging: welk authentiek karakter is passend bij jouw school?

Ieder jaar worden de mooiste spullen weer uit de kast getrokken en worden glimmende flyers / brochures geschreven. Van presentjes tot onderscheidende onderwijssystemen.
Of het nu om het Primair Onderwijs, het Voortgezet Onderwijs, Middelbaar Onderwijs of het Hoger Onderwijs gaat: alles wordt uit de kast gehaald om de ouders en kinderen of jong volwassenen in het gebouw te krijgen en als leerling of student in te schrijven.
Het succes van een school wordt vaak afgemeten aan het aantal leerlingen. Het aantal aanmeldingen wordt door de besturen en in samenwerkingsverbanden rondgestuurd. Wie heeft de meeste aanmeldingen? Hoe mooi de aanmeldcijfers er het ene jaar uit zien, zegt niet altijd iets over de aanmeldcijfers van het andere jaar. Bij een wegzakkend aantal leerlingen wordt er vaak gekozen om het tij te keren door een nieuw aanbod te creëren of, als dat echt niet helpt, een nieuw onderwijssysteem in te voeren. En ja, wellicht is dat soms nodig of zelfs noodzakelijk.
De centrale vraag en de echte uitdaging is: welk authentiek karakter is passend bij jouw school? Als die vraag beantwoord wordt, ontstaat een duurzame ontwikkeling van jouw school.

Kosten

€ 700,- (inclusief boek, 1 dag training, feedback tussendoor en lunch)

Voor wie is de Masterclass?

De Masterclass is bestemd voor bestuurders en leidinggevenden in onderwijsorganisaties. Voor PO, VO, MBO, HO.

Schrijf je in voor onze training
InCompany inschrijving

Individuele inschrijving