Deelname RIM

Désirée Simons 14-2-2021 16:35
Categorieën: Advies
De Roo is een van de zestien bureaus die aangesloten is bij de RIM en daarmee voldoet aan de overeen gekomen kwaliteitscriteria van onze netwerkorganisatie. De processen zijn er op ingericht en als opdrachtnemer garandeert een RIM bureau een optimale en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, tegen de juiste prijs. Hoe we dat doen, staat in meer detail beschreven in onze RIM code en komt neer op:
1.    Een zorgvuldig intakeproces: inclusief toetsing / formulering van de probleemstelling;
2.    De juiste interim professionals: persoonlijke selectie, hoog werk- & denk niveau;
3.    Marktconforme condities: heldere contracten, in lijn met wet- & regelgeving, goede prijs-kwaliteit;
4.    Gedegen uitvoering: inclusief plan van aanpak, evaluatie-momenten, mogelijkheid voor back-up en schaduwmanagement.

De kern van de gedragsregels zijn de norm van de RIM bureaus: deskundigheid, betrouwbaarheid, zorgvuldigheid en professionele onafhankelijkheid.

Elk jaar bespreken we onze strategie en de doelstellingen zijn ondergebracht in drie thema’s. We werken in drie werkgroepen aan deze thema’s. Op dit moment is er een werkgroep Governance, waar de thema’s wet DBA, WNT en de modelovereenkomst centraal staan. De werkgroep ons Vak houdt zich bezig met onze gedragscodes en de verschillende fasen in het interim proces. Binnen de werkgroep marktontwikkeling & innovatie besteden we komend jaar aandacht aan assessments en een marktonderzoek gericht op interim-management. Als voorzitter zal ik de komende jaren sturing geven aan de ontwikkeling van de genoemde thema’s, naast de politieke lobby over de rol van de zzp’ers en het ontwikkelen van een kwaliteitskeurmerk waardoor een interim manager via een RIM bureau zich duidelijk onderscheid van de anderen op de arbeidsmarkt. Daarmee hoop ik dat we het verschil kunnen maken met de RIMbureaus.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af